O charaktere diplomacie ako vedeckej disciplíny - Rusiňák, Peter, 1985-
Diplomacia ako vedecká disciplína. Diskusia o výskume diplomacie ako vedeckej disciplíne. Reakcia na stať českého profesora Zdeňka Veselého, ktorý poukazuje na doterajšie prístupy, podľa ktorých väčšina autorov analyzuje diplomaciu skôr ako diplomatickú prax. Hodnotenie diplomacie ako fenomu i ako diplomaciu konkrétneho subjektu medzinárodných vzťahov.