Analýza slovenského automobilového priemyslu v kontexte vývoja produktivity práce na Slovensku - Lukáč, Milan
Analýza slovenského automobilového priemyslu, ktorý je takmer celý vybudovaný prostredníctvom priamych zahraničných investícií a ktorý patrí k hlavným hybným silám slovenskej ekonomiky. Identifikácia ekonomického postavenia daného odvetvia, jeho ekonomická výkonnosť v rámci priemyslu a taktiež jeho vplyv na zamestnanosť. Analýza jednotlivých subjektov v odvetví – automobilkami operujúcimi v SR a ich dodávateľskou a subdodávateľskou štruktúrou, ako aj historickým zázemím skúmaného sektora. Prílev priamych zahraničných investícií do automobilového priemyslu v súvislosti s vývojom produktivity práce v SR. Možné výskyty technologických efektov spillovers v slovenskom automobilovom priemysle v prospech domácich spoločností.