Kvalita života, terminológia, indikátory a metriky kvality života - Kollár, Vojtech
Udržateľný rozvoj a prosperita spoločnosti. ESI - index trvalej udržateľnosti životného prostredia. Vymedzenie základných pojmov pre oblasť kvality života. Komplexný model kvality života. HDI - index ľudského rozvoja. HPI - index ľudskej chudoby. QLI - index kvality života. GDP/HDP - hrubý domáci produkt. Ďalšie indikátory kvality života. Kvalita života podľa Svetovej zdravotníckej organizácie. Index ľudského rozvoja v krajinách V4.