Logicko-historický a komparatívno-dynamický prístup k teórii konkurencie a protimonopolnej politiky - Tokárová, Mária
Bariéry vstupu a výstupu ako základný determinant dynamiky oligopolu. Neokonzervatívna renesancia 60.-80. rokov 20. storočia - koncepcia minimálneho štátu, teória verejnej voľby a obnova dôvery v samoreguláciu trhového mechanizmu.