Transferové oceňovanie v kontexte daňovej legislatívy - Zoričáková, Viera, 1960-
Problematika transferového oceňovania v podnikoch v kontexte národnej a medzinárodnej daňovej legislatívy. Úloha a proces transferového oceňovania v podnikoch. Potreba vykonania analýzy porovnateľnosti, ktorá predchádza voľbe vhodnej metódy stanovenia transferových cien. Alternatívny prístup k stanoveniu transferových cien pomocou uzavretia predbežnej cenovej dohody s príslušnou daňovou správou.