Efektivita podnikateľských modelov - Pelegrinová, Lenka, 1983-
Teoretické predpoklady H. Chesbrougha a jeho spolupracovníkov o efektívnejšom fungovaní otvorených podnikateľských modelov. Výskum prebiehal v období 2009 - 2011 na vzorke technologicky náročných podnikov v prostredí slovenského trhu. Pre riešenie problému boli využité štatistické metódy radiálnych DEA modelov a panelovej regresie.