Výučba štatistiky na slovenskej a americkej vysokej škole v nematematicky zameranom odbore - Čonková, Monika, 1976-
Prezentácia a porovnanie obsahu úvodného kurzu štatistiky na vysokých školách (ktorých hlavným odborom nie je sú matematické vedy), konkrétne na Ekonomickej univerzite v Bratislave, Podnikovohospodárskej fakulte so sídlom v Košiciach a na nadstavbovej vysokej škole De Anza v Kalifornii, USA, ktorá kvalitou poskytovaného vzdelávania garantuje prijatie na 12-tich štvorročných vysokých školách a univerzitách pre svojich študentov, ktorí splnia požiadavky uvedené v dohode.