Globální trendy v bankovnictví - Moyer, R. Kristin
Štvorica základných faktorov, ktoré pôsobia na bankovníctvo. Rad strategických plánovacích predpokladov, vypracovaný spoločnosťou Gartner, ktorá ich nazvala Nexus of forces (zväzok síl.)