Strategické riadenie školy poslanie školy a jej dlhodobé ciele - Valent, Marián
Tvorba stratégie umožní škole špecifikovať podmienky a možnosti spoločnosti, komunity, zamestnancov, žiakov a rodičov, a to podľa jej predstáv a plánov do budúcnosti. Vízia školy ako pozitívne zobrazenie budúcnosti organizácie, vytvorená na základe uznávaných hodnôt.