Prehľad účtovných zásad súvisiacich s vedením účtovníctva vo verejnej správe - Mráziková, Janka
Pri vedení účtovníctva a zostavovaní účtovnej závierky sú subjekty verejnej správy povinné dodržiavať účtovné zásady a účtovné metódy, o ktorých informácie v požadovaných prípadoch uvádzajú v poznámkach účtovnej závierky. Účtovné zásady a metódy sú podrobnejšie obsiahnuté v opatreniach, ktorými sa upravuje bežné účtovníctvo a účtovná závierka.