Riga verí euru i svojej ekonomike - Pressburg, Adrian Peter
Lotyšsko, Litva a Estónsko - tri pobaltské krajiny, ktoré sú od 1. mája 2004 členmi Európskej únie a NATO. Rozvoj obchodu v Lotyšsku. Rast lotyšskej ekonomiky ročne o 10 percent až do prepadu svetových finančných trhov v r. 2008. Oživovanie otvorenej a exportne zameranej ekonomiky. Dodržiavanie prísnej rozpočtovej disciplíny. Makrovizitka Lotyšska.