Kam kráčí evropská železniční carga? - Dvořák, Stanislav
Základné súvislosti a príklady pokusov o privatizáciu v železničnej nákladnej doprave v európskych krajinách. Súvislosti a zmeny v jednotlivých krajinách. Štátne cargo a balansovanie na hrane. Rola správcov železničnej infraštruktúry. Konkurenčný boj v prostredí nákladnej železnice. Vozové zásielky. Aliancia Xrail. Možné východiská ďalšieho rozvoja.