Odkaliská ako potenciálny zdroj druhotných surovín - Križáni, Ivan
Odkaliská sú hlavným zdrojom jemnozrnných minerálnych odpadov. Možnosť produkcie stavebnín z minerálnych odpadov sa javí ako ekologicky efektívna, zabezpečí dostatok stavebných hmôt a odstráni z prírody potenciálnu environmentálnu záťaž.