Hodnotová východiska energetických strategií Číny a EU v Africe - Suchánek, Jiří
Porovnanie prístupov Európskej únie a Číny k zabezpečeniu energetických zdrojov na africkom kontinente. Štruktúra vývozu afrických surovín. Vývoz africkej ropy (2002-2010). Čínsky prístup a hodnoty v Afrike. Prístup a hodnoty EÚ v Afrike.