Bez pojištění může být ekologická újma likvidační - Dočekalová, Lenka
Smernica Európskeho parlamentu a Rady č. 2004/35/ES z roku 2004 o zodpovednosti za životné prostredie v súvislosti s prevenciou a nápravou škôd na životnom prostredí (ELD - Environmental Liability Directive).