Akcie s vysokým dividendovým výnosom - Čechovičová, Silvia
Dôvody pre investície do firiem vyplácajúcich nadpriemerné dividendy. Dividendové akcie pochádzajú z takých odvetví ekonomiky, ktoré si aj v turbulentných časoch zachovávajú stabilitu hospodárenia a výnosu. Akcie firiem vyplácajúcich dividendy sú počas krízy menej kolísavé. Ako vypočítať dividendový výnos. Dôležitý ukazovateľ - dividendový výplatný pomer.