Mladý Kim vystrašil svet - Pressburg, Adrian Peter
Kim Čong-un na čele Severnej Kórey. Vypovedanie dohody o prímerí s Južnou Kóreou. Sprevádzkovanie odstaveného jadrového reaktora a pohrozenie Spojeným štátom americkým preventívnym jadrovým útokom. Záujmy hlavných aktérov na Kórejskom polostrove: dvoch kórejských štátov, USA a Číny. Obranná zmluva Severnej Kórey s Čínou. Americko-juhokórejské vojenské cvičenia označené ako nácvik invázie na svoje územie. Sebestačnosť využitím jadrovej energie a rozvíjanie vojenského jadrového programu.