Zvýšenie významu sledovania finančných ukazovateľov spoločnosti v súvislosti s osobnou zodpovednosťou členov orgánov spoločností - Pagáčova, Jana
Zmeny zavedené novelou v súvislosti s novou právnou úpravou konkurzného konania, účinnou od 1. januára 2013, prinútia štatutárne orgány podrobnejšie sledovať ekonomický vývoj obchodných spoločností. Neodôvodnená nečinnosť štatutárnych orgánov môže byť sankcionovaná pomerne vysokými sumami, a preto je potrebné odporučiť dôsledné plnenie povinností stanovených zákonom o konkurze a reštrukturalizácii v aktuálnom znení.