Výkaz peňažných tokov podľa IFRS pre malé a stredné podniky 2/11 informácie prezentované vo Výkaze peňažných tokov - Ješš, Michal, 1986-
Klasifikácia peňažných tokov podľa činností poskytuje podrobnejšie informácie, ktoré pomôžu používateľom účtovnej závierky posúdiť schopnosť účtovnej jednotky generovať peňažné toky v určitom účtovnom období, ale aj v budúcnosti. Toto členenie má aj význam pri hodnotení vzťahov medzi týmito činnosťami a to najmä pri predikcii budúcich peňažných tokov.