Rada zadarmo může vyjít draze - Škriniar, Pavel, 1979-
Ak si investor zostavuje svoje portfólio sám z konkrétnych akciových titulov, musí ich podľa niečoho vybrať. Základom sú informácie o firmách. Na internete sú dostupné portály určené pre individuálnych investorov. Pokiaľ sa chce investor rozhodovať podľa finančných ukazovateľov, mal by tie zverejnené brať s rezervou.