Some deterministic methods to estimate reserves in general insurance - Gogola, Ján, 1977-
Odhad technických rezerv v neživotnom poistení metódou Chain Ladder. Rôzne variácie metódy Chain Ladder. De Vylderová metóda najmenších štvorcov. Separačná metóda.