Pripravovaná legislatíva z dielne ministerstva pôdohospodárstva v podobe odbytového fondu od júla 2013 - Neupauerová, Zuzana
Národná rada Slovenskej republiky sa uzniesla na zákone o odbytovom fonde. Zriaďuje sa odbytový fond ako verejnoprávna inštitúcia na propagáciu odbytu poľnohospodárskych a potravinárskych výrobkov a na rozvoj poľnohospodárskej a potravinárskej výroby, ktorý nehospodári s verejnými prostriedkami. Fond je právnická osoba so sídlom v Bratislave a nie je podnikateľským subjektom. Činnosti fondu. Sektory poľnohospodárskej a potravinárskej výroby, v ktorých vzniká povinnosť platenia príspevkov do fondu.