Novela zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice od roku 2013 - Dubielová, Veronika
Prelomovým rokom pre používanie elektronických registračných pokladníc v Slovenskej republike bol rok 2012. Dňa 31. decembra 2011 sa skončilo predĺženie termínu používania ERP podľa vyhlášky MF SR č. 55/1994 Z. z. a od 1. januára 2012 sa povinne každý subjekt, ktorého sa používanie ERP týka, musí riadiť zákonom č. 289/2008 Z. z. o používaní elektronickej registračnej pokladnice a o zmene a doplnení zákona Slovenskej národnej rady č. 511/1992 Zb. o správe daní a poplatkov a o zmenách v sústave územných finančných orgánov v z. n. p. Tento zákon bol už niekoľkokrát novelizovaný. Posledná novela zákona o používaní ERP bola schválená NR SR dňa 5. decembra 2012 zákonom č. 440/2012 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 563/2009 Z. z. o správe daní (daňový poriadok) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z. n. p. a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony. Nové ustanovenia nadobudli účinnosť 1. januára 2013 s výnimkou jedného (týkajúceho sa rozšírenia služieb, ktoré podliehajú evidencii prijatých tržieb prostredníctvom ERP) s účinnosťou od 15. februára 2013.