Využitie videokonferencie v podnikovom vzdelávaní - Filanová, Jana, 1967-
Využitie videokonferencie na podporu e-vzdelávania v podnikoch. Dlhoročné porovnávacie štúdie ako aj komunikačné trendy posledných rokov jasne poukazujú na skutočnosť, že videokonferenčné riešenia veľmi efektívne a komfortne nahrádzajú nákladné cesty, stretnutia a porady, ponúkajú najlepšiu platformu komunikácie so vzdialenými kolegami, resp. partnermi v prirodzenom komunikačnom prostredí a sú čoraz častejšie využívané ako bežný komunikačný prostriedok pri organizácii vzdelávacej činnosti. Pri využívaní videokonferencií vo vzdelávaní by mali podniky investovať viac času a finančných prostriedkov nielen do kvality videokonferenčných prenosov, ale aj do prepracovania metodiky, organizácie a riadenia videokonferenčných lekcií.