Základné všeobecné východiská, príčiny a problémy fenoménu kríza - Tokárová, Mária
Všeobecná charakteristika krízy ako takej, uvedenie typológie kríz a pohľad na najvýznamnejšie krízy vo svete. Vznik krízy ako reálne sa vyskytujúceho javu, ktorý negatívne ovplyvňuje vývoj ľudstva.