Hybnou silou je globálna expanzia - Hinková, Andrea
Najrýchlejšie tempo rastu maloobchodných tržieb zaznamenali spoločnosti, ktoré majú sídlo na novovznikajúcich trhoch v Afrike, na Blízkom východe, v Latinskej Amerike, Ázii a Tichomorí (okrem Japonska).