Podať opravné alebo dodatočné daňové priznanie k dani z príjmov? - Ihnatišinová, Denisa, 1983-
Pri zdaňovaní príjmov sa zohľadňujú konkrétne podmienky určujúce povinnosť podania priznania, ktoré sú upravené pre fyzické osoby v paragrafe 32 a pre právnické osoby v paragrafe 41 Zákona o dani z príjmov. Ak chce daňový subjekt zistiť, aký druh daňového priznania je povinný podať – riadne, opravné alebo dodatočné a aké sankcie mu hrozia v prípade nesplnenia si tejto povinnosti, musí vychádzať z ustanovení Daňového poriadku. Za akých podmienok sa podáva dodatočné daňové priznanie.