Daňovník má viac možností ako zaplatiť daň - Ihnatišinová, Denisa, 1983-
Daň sa platí v eurách príslušnému správcovi dane. Platbu dane je možné vykonať viacerými spôsobmi, pričom záleží na tom, o aký druh dane ide. Daňový poriadok definuje spôsoby platby dane. Platba dane v hotovosti, bezhotovostne alebo vykonaním kompenzácie daňového nedoplatku, splatného preddavku na daň, nedoplatku na cle a nedoplatkoch na iných platbách u iného správcu dane.