Možnosti financovania nehnuteľností v Slovenskej republike - Novák, Marcel, 1979-
Definícia, účel, náležitosti a podmienky poskytnutia hypotekárneho úveru sú vymedzené v zákone č. 483/2001 Zb. Z. Zákona o bankách v znení neskorších predpisov. Druhy úverov poskytované na financovanie nehnuteľnosti. Prehľad bánk pôsobiacich na Slovensku poskytujúcich účelové úvery zabezpečené nehnuteľnosťou. Podiely jednotlivých bánk na iných úveroch slúžiacich na financovanie nehnuteľností v roku 2013.