Zmeny v sociálnom zabezpečení vojakov a policajtov od mája 2013 - Neupauerová, Zuzana
Hlavným zámerom návrhu novely zákona č. 328/2002 Z. z. o sociálnom zabezpečení policajtov a vojakov, ktorú 14. marca 2013 schválili poslanci NR SR, je vytvorenie legislatívneho prostredia na vyrovnanie príjmov a výdavkov na osobitných účtoch ministerstiev vnútra, obrany, financií, spravodlivosti, SIS a NBÚ. Príjmy osobitných účtov pozostávajú predovšetkým z odvodov poistného zo služobných príjmov. Opatrenia sa navrhujú v záujme obnovenia vyváženosti medzi príjmami a výdavkami osobitných účtov.