Novelizácia školského zákona priniesla zmeny pre materské školy s účinnosťou od 1. septembra 2013 - Neupauerová, Zuzana
Zákon č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov bol od svojho schválenia v roku 2008 novelizovaný už šesťkrát. Určovanie počtu detí v triede v závislosti od rozlohy materskej škôlky.