Real option in BOT projects - Grisáková, Nora, 1978-
Investičné projekty financované metódou BOT (Built-Operat-Transfer) majú mnoho rizík. Z tohto dôvodu vláda môže zostrojiť takzvaný balík opcií na zníženie rizika projektov. Vláda prostredníctvom opcií sa zaväzuje, že poskytne súkromným investorom pomoc, ak niektorý z vopred stanovených ukazovateľov nedosiahne požadovanú hodnotu. V príspevku je uvedený príklad takejto vládnej opcie na príklade výstavby diaľnic.