Fair trade - Paškrtová, Lucia
Fair Trade (spravodlivý obchod), je trhový prístup, ktorého cieľom je pomoc producentom v krajinách tretieho sveta. Obchodná spolupráca založená na dialógu, transparentnosti a rešpekte, ktorá vyžaduje väčšiu spravodlivosť v medzinárodnom obchode. Hlavným prínosom je boj proti chudobe.