Požiadavky na znalosti manažérov v oblasti IKT - Bolek, Vladimír, 1988-
Informačné a komunikačné technológie, ktoré okrem podpory radikálnych zmien pomáhajú zvyšovať interaktivitu, pružnosť, výkonnosť a produktivitu organizácie. Dôležitá je správna implementácia IKT, jej previazanosť so strategickými zámermi organizácie, jej aktivít a na báze IKT vybudovaných informačných systémov (IS), ktoré sú pre riadiacu prácu manažérov nevyhnutnosťou. Dôležité osobnostné kvality manažérov prezentované produktívnou, kultivovanou komunikáciou nielen na pracovisku ale aj smerom k okoliu organizácie. Potenciál pre riadenie organizácie a správne rozhodovanie.