Rozvíjanie zručností v informačno-komunikačných technológiách je trendom súčasnej doby - Bolek, Vladimír, 1988-
Požiadavka, aby organizácie boli riadené manažérmi vedomostne a technicky zdatnými. Dopyt organizácií po manažéroch disponujúcich kvalitným a účelným využívaním znalostí a zručností. Vyššia výkonnosť organizácií vo väzbe na účinné využívanie zručností manažérov vo funkciách IKT.