Vybrané aktuálne problémy komerčného poisťovníctva - Zliechovcová, Adriana
Poisťovníctvo ako špecifické finančné odvetvie, ktoré plní v ekonomike osobitné funkcie a funguje na špecifickom obchodnom modeli, odlišnom od komerčného bankovníctva. Aktuálne problémy komerčného poisťovníctva, ktoré súvisia predovšetkým s prísnejšími kapitálovými požiadavkami podľa štandardov Solvency II.