Prejedená budúcnosť - Pavelka, Ľuboš, 1962-
Zníženie úročenia úspor. Zavedenie novej bankovej dane a celoeurópsky pokles úrokov. Zadlženie Grécka. Šesťpercentné DPH na potraviny v Grécku, versus 20 percentné DPH na potraviny na Slovensku. Nízke úročenie štátnych dlhopisov. Silné euro škodí ekonomikám periférie eurozóny, ktoré strácajú konkurencieschopnosť.