Geopoliticko-ekonomické perspektivy Evropské unie - Palát, Milan
Vývoj geopolitiky. Význam a vplyv geopolitických faktorov pre ďalší ekonomický a politický vývoj svetového hospodárstva s dôrazom na vzájomnú pozíciu svetových veľmocí. Identifikácia perspektívnych geopolitických scenárov a ich možné konzekvencie.