Společensky zodpovedné podnikanie – záruka prosperity a udržateľného rozvoja organizácie - Paulová, Iveta
Spoločensky zodpovedné podnikanie (CSR – Corporate Social Responsibility) je veľmi široký pojem a existuje viacero spôsobov ako ho definovať. Zdôrazňuje, že firma by sa mala správať zodpovedne voči všetkým subjektom a skupinám, s ktorými prichádza do kontaktu, čiže zákazníkom, zamestnancom, dodávateľom, miestnej komunite, či životnému prostrediu. Táto koncepcia podnikania ovplyvňuje procesy vnútri podniku, ako aj jeho angažovanosť a komunikáciu smerom navonok. Vedie k zmene pohľadu na podnikanie. Dôležitý je podľa nej spôsob, akým dochádza k vytvoreniu zisku, či celkovej prosperity organizácie. Prístupy k spoločensky zodpovednému podnikaniu.