Ako stanoviť reálnu hodnotu podľa IAS/IFRS? IFRS 13 - oceňovanie reálnou hodnotou - Petrjánošová, Božena
Pre verný a pravdivý obraz účtovníctva je nevyhnutným predpokladom čo najobjektívnejšie ohodnocovanie vykazovaných hodnôt. Klasické ohodnocovanie v historických obstarávacích nákladoch bolo doplnené ďalšími spôsobmi ohodnocovania, pričom sa ukázala potreba vykazovania v reálnych hodnotách.