Vývojové tendencie rozvoja trhu s poľnohospodárskou pôdou a trhu nájmu na Slovensku - Buday, Štefan
V príspevku sú prezentované výsledky analýzy údajov z kúpno-predajných zmlúv zavkladovaných v katastri nehnuteľností z dvanástich okresov Slovenska. Údaje o predajoch poľnohospodárskej pôdy sú súhrnne vyhodnotené za roky 2007 až 2011. Súčasťou príspevku je aj prezentácia výsledkov dotazníkového prieskumu, ktorý bol vykonaný v roku 2012, kde sa analyzuje a hodnotí nájom poľnohospodárskej pôdy.