Vojna v Afganistane - Škvrnda, František
Začiatok operácie Trvalá sloboda 7.10.2001. Zahraničné vojská v Afganistane. Straty na životoch. Afganistan môže skĺznuť na podobnú cestu ako Irak. Rast počtu bojovníkov Talibanu. Reálna moc súčasnej kábulskej vlády. Sociálno-ekonomický úpadok sprevádzaný kultúrnou traumou. Výdavky USA na vojnu v Afganistane.