Vaya con dios, compañero Commandante - Škvrnda, František
Hugo Chávez - výrazná charizmatická osobnosť. Označovaný za protirečivého a kontroverzného politika. Ľavicový, červený obrat Latinskej Ameriky. H. Chávez podporovaný ľudom. Z väzenia na post prezidenta. Spojené štáty americké a Chávezov antiamerikanizmus. Viditeľné ekonomické výsledky počas pôsobenia H. Cháveza na čele Venezuely.