Nemocenské dávky - Mozolová Hulanská, Dalma
Nemocenské dávky sa poskytujú z nemocenského poistenia, a to fyzickým osobám, ktoré sú nemocensky poistené. Takýmito osobami sú zamestnanec s pravidelným príjmom (od 1. januára 2013 aj tzv. "dohodári"), povinne nemocensky poistená samostatne zárobkovo činná osoba a dobrovoľne nemocensky poistená osoba.