Postavenie maďarských potravín na trhu Európskej únie - Bozsik, Norbert
Kladná bilancia zahraničného obchodu potravinárskeho priemyslu stále zohráva významnú úlohu v stabilizácii zahranično-obchodnej bilancie maďarskej ekonomiky. Cieľom príspevku je prezentovať postavenie maďarských potravín od vstupu na trh EÚ a vyhodnotiť konkurencieschopnosť tovarových skupín podľa rozdielnych ukazovateľov porovnateľných výhod. Trhové postavenie maďarských skupín potravín sa skúmalo vo vzťahu ku zmene exportnej ceny a zmene trhového podielu na trhu EÚ.