Porovnanie výkonnosti odvetvia poľnohospodárstva SR v rokoch 2010 a 2011 z pohľadu výsledkov Ekonomického poľnohospodárskeho účtu - Štulrajter, Zdeno
Porovnanie ekonomickej výkonnosti odvetvia poľnohospodárstva Slovenskej republiky v rokoch 2010 a 2011 na základe definitívnych výsledkov Ekonomického poľnohospodárskeho účtu, vrátane regionálnych účtov. Porovnanie je realizované v logickej postupnosti zostavovania Ekonomického poľnohospodárskeho účtu, od základných a napočítaných kategórií účtu produkcie, účtu dôchodku a účtu podnikateľského zisku, t.j. od analýzy a porovnania hrubej poľnohospodárskej produkcie až po konečný čistý zisk z podnikania. Porovnanie ekonomickej výkonnosti odvetvia je doplnené o dodatočné vybrané štatistické ukazovatele vývoja výkonnosti poľnohospodárstva SR v rokoch 2010 a 2011.