Životné prostredie a rozvoj v podmienkach 21. storočia - Černota, Mikuláš, 1979-
Degradácia životného prostredia. Kauzálne prepojenie migrácie, klimatických zmien a degradácie prostredia. Globálne faktory degradácie krajiny. Klimatické zmeny - nový faktor degradácie prostredia. Prípadové štúdie pre študentov, ktorých účelom je zaradiť získané poznatky do praktického života.