Očakávaný makroekonomický vývoj SR
Prehĺbenie recesie v eurozóne sa prejavilo vo výraznejšom spomalení ekonomickej aktivity na Slovensku. Pretrvávajúca dlhová kríza v eurozóne a z toho plynúca neistota a nedôvera investorov a spotrebiteľov by mali ovplyvňovať situáciu ešte v prvej polovici roka 2013. Od druhej polovice roka by sa mala oživiť ekonomika eurozóny a postupne v súlade s týmto vývojom by sa mal obnoviť aj zahraničný dopyt po našich výrobkoch a službách. Rast ekonomiky by sa mal spomaliť na 0,7 % v roku 2013 s následným zrýchlením tempa rastu na 2,8 % a 3,8 % v rokoch 2014 a 2015. Situácia na trhu práce by sa mala začať zlepšovať od roku 2014. Inflácia by mala dosahovať v celom horizonte predikcie úrovne tesne pod 2 %.