Odhad vplyvu fiškálnej konsolidácie na rast HDP v SR - Pécsyová, Monika
Slovenská ekonomika zažíva ďalšiu významnú etapu fiškálnej konsolidácie vo svojej histórii. Na rozdiel od predchádzajúcich významných konsolidačných epizód v našej histórii sa však v súčasnosti nemôže „spoľahnúť“ na mäkký vankúš v podobe priaznivej situácie svetovej ekonomiky, integračný šprint či spustenie nových kapacít v automobilovom priemysle ako v rokoch 2003 až 2005 a 2011. Odhad veľkosti fiškálnych multiplikátorov na Slovensku s cieľom kvantifikovať vplyvy fiškálnych balíčkov v rokoch 2011 a 2013.