Interkultúrne vzťahy v kontexte humánnej bezpečnosti - Adašková, Daša
Koncepcia humánnej bezpečnosti. Analýza spoločenskej dimenzie humánnej bezpečnosti so zameraním sa na hlavnú bezpečnostnú hrozbu - konflikt v interkultúrnych vzťahoch. Príčiny vzniku konfliktu medzi rôznymi kultúrnymi entitami koexistujúcimi v rámci jedného štátu v teoretickej rovine.